Exista un calculator materiale de constructii si manopera pe adrenco.ro

Nu toata lumea se pricepe la constructii, cu atat mai putin la calculat materialele de constructii. La calcule au probleme chiar si cei mai experimentati meseriasi, intrucat nu cred ca se poate aproxima la centima toate cele necesare constructiei. De exemplu, luati situatia in care aveti de pus polistiren. Veti avea nevoie de adeziv corespunzator suprafetei, polistirenul in sine, plasa, dibluri, tencuiala decorativa si asa mai departe.

In acest sens, cei de la adrenco.ro vin in sprijinul vostru si va ofera un calculator materiale de constructii si manopera, pe care il puteti folosi ca sa aflati care sunt materialele de constructii necesare, cantitatile si eventual manopera. Bine, la manopera e discutabil, intrucat nu e obligatoriu sa fie acele tarife, pot sa fie cazuri in care manopera e mai mare sau mai mica, depinde cu cine lucrati.

Bineinteles, fiecare meseriasi o sa vina cu calculele lui, plus minus, nu o sa bata cu acest calculator insa o sa fie destul de aproape. Preturile de pe adrenco.ro sunt destul de ok pentru un magazin care vinde materiale de constructii. Va puteti da seama cat de cat cam cat o sa va coste operatiunea in sine si calculatorul poate fi folosit si pentru alte operatiuni, nu doar pentru a calcula materialele si cantitatile pentru izolare termica cu polistiren. Am dat doar un exemplu. Aveti calculator separat pentru amenajari interioare.

Din punctul meu de vedere, e destul de ok ideea celor de la adrenco.ro pentru ca exista foarte multi oameni care se apuca de o lucrare fara sa aiba habar de costuri si de ce inseamna renovarea in sine sau constructia in sine, sau izolarea unei case in sine. Habar nu au ce materiale au nevoie si cantitati. Cand li se comunica, exclama tipic romaneste “Asa muuult?” avand impresia ca izolarea a 100 de metri patrati cu polistiren o sa coste undeva la maxim 1000 de lei cu tot cu manopera. Acest calculator este bun de dat celor care au tendinta sa exagereze si sa incerce pe cat posibil sa ieftineasca la maxim lucrarea.

Nu lucrati ieftin, caci nu va fi durabil. Nu lucrati cu meseriasi de carton intrucat nu va fi trainica lucrarea. Incercati intotdeauna sa lucrati cu oameni calificati, ce va pot oferi factura si eventual garantie la ceea ce fac. E atata micime in aceasta breasla a constructiilor, incat uneori pare imposibil sa gasesti pe cineva apt si serios, insa nu imposibil.

Leave a Reply