Externalizarea serviciilor

In ziua de azi, o firma cu multi angajati are nevoie de o mana ferma in conducere, si alta in administrarea personalului. Tin minte atunci cand lucram la distributie, era o firma cu vreo 50 de angajati doar, si era o adevarata harababura cand se angaja cineva nou. Nu se gaseau actele firmei, ba nu era contabilul, ba nu era secretara si asa mai departe. Intotdeauna am fost de parere ca lucrul amestecat nu are cum sa iasa bun, asa ca daca vreodata voi ajunge sa detin o astfel de firma, o sa externalizez catre o firma privata administrarea personalului. Atata timp cat exista oameni dispusi sa isi bata capul cu administrare de personal, de ce sa nu te scapi de o grija?

Poti afla mai multe despre aceste lucruri in momentul in care decizi sa faci acest pas, ori esti genul care nu se descurca cu un program de calculare al salariilor. Adevarul este ca legislatia din Romania nu este tocmai clara, sunt multe bube de care trebuie sa stii sa te feresti atunci cand te ocupi cu administrarea de personal. De aceea cred ca cea mai buna solutile este sa lasi pe cei cu adevarat pregatiti in domeniu sa se ocupe de acest aspect.

E bine totusi ca incep sa apara astfel de solutii, solutii bune zic eu, solutii care or sa se revada la final in productivitatea firmei si in stabilitatea ei. Atata timp cat fiecare isi face treaba pe palierul lui de administrare, nu are cum sa nu mearga treaba. E foarte important in vremurile pe care le traim sa nu existe harababura la nivel de conducere sau de administrare, pentru ca nu mai este loc de greseli pe piata din Romania. Deja e destul de dificil sa mentii o firma pe linia de plutire pe astfel de vremuri.

Leave a Reply