Facebook-ul s-a împărțit în două

De vreo câteva zile, de vreo săptămână și ceva mai exact, pe Facebook nu vezi decât două lucruri: statusuri sau articole cu și despre proteste și campanii umanitare. Cred că nimeni nu mai postează altceva în afară de cele două lucruri mai sus menționate. Cu protestele e de înțeles, la fel și cu campaniile umanitare dar ceea ce nu pricep eu, este unde s-au dus celelalte opinii ale românilor? Până acum o săptămână dacă vedeai o opinie politică pe zi, era minune. Acum, dintr-o dată, numai politică se discută și nu înțeleg de ce. Nu se pot exprima și alte opinii dacă exprimi și pe cele politice? Nu se pupa una cu cealaltă sau care este problema?

Cei care promovează campanii umanitare fac un lucru normal, ei își continuă cursul firesc, nu se abat de la scopul lor. De ce nu fac și ceilalți la fel? De ce nu se revine încet încet la normalitate printre acest val antisocial existent pe Facebook în acest moment, val care a împărțit internauții între pesediști și iohanniști? Toată lumea așteaptă oarecum normalitate dar nimeni nu pare să vrea să participe la stabilirea ei. Parcă oamenii au rămas așa, încrâncenați într-o bătălie care s-a terminat demult. Eu știu că e dificil să revii la normal pentru că poporul român este foarte frustrat și supărat de obicei, dar trebuie să ne revenim. Cred că vom începe să ne învățăm cu ideea de a protesta cât trebuie și când trebuie, altfel rămânem pe veci niște morocănoși puși pe harță.

Haideți fraților, intrați în normal căci altfel, nivelul stresului va atinge cote maxime. Nu zice nimeni să nu protestezi dar adu-ți aminte că pe lângă proteste mai ai și tu o personalitate.

Leave a Reply