Femeia insasi este o bijuterie – misoginismul

Am foarte multi prieteni care nescocotesc femeia. O considera proasta si buna de nimic… Poate ca experietele lor de viata au dus la asemenea concluzii, insa niciodata nu trebuie sa fim misogini cu absolut toate femeile. Este o gresala foarte mare sa consideram ca toate femeile sunt la fel. Nu trebuie sa bagam toti oamenii in aceeasi oala daca noi am avut parte de experiente dezamagitoare pana acum. Din punctul meu de vedere, exista femei mai inteligente si femei mai putin inteligente, atata tot… Si daca stai sa te gandesti putin la fel cunosc si barbati: unii mai destepti si mai descurcareti si altii mai ingramaditi si mai redusi in inteligenta. Asadar, de ce apar aceste zzvonuri despre femei doar?

In primul rand, cred ca orgoliul barbatului alimenteaza aceste zvonuri misogine. Barbatul este cocosul intr-o casa si el trebuie sa cante, nu? Deci doar el are dreptul la opinie si la caracterizare. De el trebuie sa asculte femeia si sa nu ii iasa din cuvant. Cam asa e traditia pe la noi prin Romania, vorbim despre o traditie pornita din lumea satului, lume ingropata in prejudecati. Orgoliul barbatului nu poate accepta o femeie care ii raspunde sau care ii nesocoteste “ordinele”… Dorinta de suprematie sau de lider a barbatului il fac de multe ori sa nescocoteasca femeia.

Intr-o lume normala, fara prejudecati si compusa din oameni cu mai mult de 1 neuron in cap, barbatii sunt pe acelasi palier cu femeile. Nu exista diferente… Suntem EGALI si avem nevoie unul de celalalt, adica barbatul are nevoie de femeie si femeia de barbat. Viata cum este ea conceputa in acest moment nu suporta perpetuarea speciei de cat in doi. Poate peste cateva mii de ani, om primi si noi un “upgrade” prin care sa ne reproducem singuri, fara ajutor din partea sexului opus. Insa pana atunci, depindem de femeie. Ea este mama, ea este sotie, ea este cea care iti va fi alaturi la bine si la rau. Daca ai impresia ca este proasta las-o balta si cauta-ti una despre care crezi ca este inteligenta. E logic ce spun, nu? Femeia nu trebuie sa se simta injosita intr-o relatie, ea trebuie pretuita. Cati dintre voi ati cumparat femeii de langa o bijuterie de pe www.perfectbijoux.ro ? Cati ?

Viata este scurta si nu are sens traita singur, asa ca profitati de fiecare zi pe care o traiti pentru a arata femeii de langa voi ca este importanta in felul ei si incercati sa va scoateti din comportament pornirile misogine. Pretuiti femeia de langa voi atata timp cat va este alaturi la rau neconditionat… Caci la bine stiu ca toata lumea iti da tarcoale.

Leave a Reply