Fetele si unghiile

Observ un trend tot mai activ acesta al unghiilor pictate la fete. Sincer sa fiu, nu am nimic impotriva, din contra, intotdeauna am apreciat o persoana care vrea sa iasa in evidenta cu ceva deosebit, nu cu un lucru pe care l-am mai vazut in alta parte. Personalitatea tinerilor din Romania incepe sa fie din ce in ce mai diluata odata cu aparitia tehnologiei. Din pacate, mentalitatea colectiva din tara noastra se opreste in mod tragic la capacitatea de a copia ceva ce se impune in mod gresit a fi cu bun gust. Astfel, toate strambaturile gen Tonciu care apar pe micile ecrane incep sa devina formatori de opinie, de moda, de tot ce inseamna tinuta si mentalitate. Apoi daca am ajuns sa ne facem freza dupa Tonciu, e clar… Planeta Pamant se duce de rapa cu noi cu tot la clasa Business.

Poate ca si scoala are ceva de spus in aceasta problema. Faptul ca elevii sunt demotivati sa reusasca prin carte inseamna ceva… Toti vor sa reusasca prin exemplele vazute la televizor, adica munca putina si bani multi. Cam derizorie solutie dar in fine, nu vreau sa categorisesc o intreaga generatie ca fiind neserioasa. Sunt si tineri seriosi in tara asta, care muncesc pe branci de dimineata pana seara incercand sa ajunga cineva prin propriile forte. Sunt tineri care zilnic inceara sa fie unici dar cu bun gust, nu copiind niste parasute sau niste cocalari pentru care Abecedarul reprezinta o enigma. (Si in sfanta zi de azi imi aduc aminte de tiganul Carabet, om care a invatat sa citeasca la 25 de ani si asta doar din cauza chestionarelor pentru permisul auto. Voia si el sa ia permisul.).

Imi plac fetele care au unghii atent pictate desi daca stau sa ma gandesc mai bine, sunt curios cum muncesc ele cu asemenea capodopere pe degete. O fi rezistenta vopseaua aia, cine stie. Am gasit totusi un site, www.diamondnails.ro ii zice de unde puteti afla mai multe chestii referitoare la aceste aspecte, cat de rezistente sunt vopselele, nuante, metode de aplicare si asa mai departe.

Oricum, observ ca se creeaza un fel de nisa pe partea aceasta a cosmeticii unghiilor. Tin minte in urma cu vreo 5 ani cand lucram eu in productie publicitara, aveam o colega la munca ce facea unghii cu gel. Fetele stiu despre ce e vorba, inca nu aparusera unghiile pictate pe atunci si era o adevarata isterie cu unghiile astea cu gel, tineau foarte mult si costau cam 80 de lei. Se pare ca tot ce inseamna nisa feminina prinde la femei, mare devoratoare de frumos si estetic 🙂

Leave a Reply