Fie ca…

Fie ca romanii sa fie putin mai inteligenti de Craciun si putin mai inventivi, mai putin lenesi si mai putin superficiali. Cu siguranta toti ati primit acele SMS-uri care incep cu “Fie ca…” . Ce scrie dupa primele doua cuvinte nu are rost pentru ca oricum sunt niste texte luate de pe internet sau primite de la altii tot prin SMS. Bineinteles ca sunt pline de greseli gramaticale si ortografice, dar cui ii pasa? Se trimit oricum iar cei care le primesc, probabil si putin bauti, le trimit mai departe fara sa le citeasca in ansamblu.

As vrea sa vad si eu un SMS al carui expeditor se chinuie sa scrie 3 randuri de la el, personalizat, pentru fiecare destinatar in parte. As vrea sa vad putina personalitate si inteligenta la romani, insa cred ca cer destul de mult. Copiem de pe net texte care incep cu “Fie ca” pentru ca nu ne duce capul sa scriem noi unele autentice. Si poate nici nu stim sa scriem, poate ca suntem analfabeti. Asa se explica si expedierea textelor deja gresite. Cei care nu le verifica sunt niste superficiali, cei care le citesc si le trimit asa gresite sunt niste analfabeti.

Fie ca lumina sarbatorilor sa va aduca mai multa personalitate si inteligenta, mai multa imaginatie si mai putina superficialitate. Intotdeauna am apreciat mult mai mult un SMS care contine 3 cuvinte personale, proprii ale expeditorului de cat un pomelnic copiat de pe net sau primit de la alti prostovani, scris gresit. Cer prea mult daca cer inteligenta? Se pare ca da…

Leave a Reply