Final de drum pentru Renault Megane Scenic 1.9 dTi

Dupa doi ani si jumatate in care m-a servit in fiecare zi, e timpul sa ma despart de masina mea, un Renault Megane Scenic 1.9dTi din 1998. I-au expirat actele de Bulgaria si nu vreau sa le mai prelungesc. Sunt foarte costisitoare, 400 de euro pe an ITP si asigurare nu sunt o solutie atata timp cat masina in sine nu valoreaza mai mult de 1000 de euro. Rentabilitatea este ceva de luat in calcul intotdeauna atunci cand cumparati o masina. Eu cand am inscris-o la bulgari taxele anuale nu depaseau 250 de euro si iata ca in aproape 3 ani mai ca nu s-au dublat. Eram si eu mai tanar si plateam asigurare pe Romania 1600 de lei pentru un motor de 1,600 cmc.

Cu timpul asigurarile la noi au scazut destul de mult si taxele in Bulgaria au crescut. Nu mai e rentabil. Masina merge destul de bine, de doi ani si jumatate nu cred ca au fost 2 zile in care sa stea nepornita in fata blocului. In rest am folosit masina zilnic si nu m-a lasat niciodata. O singura data a refuzat sa porneasca si asta in momentul in care mi s-a defectat bateria. In rest, a pornit din prima cheie chiar si la -20 de grade Celsius.

Tin minte ca pe data de 1 ianuarie am fost la munca si erau -22 de grade dimineata la ora 9. A pornit fara probleme. intr-advear, invarte putin mai mult intrucat si uzura varstei isi spune cuvantul, scotea un nor de fum ca la autobuzele vechi insa porneste de fiecare data. Probabil o voi da la dezmembrari dupa ce voi cumpara alta sau poate chiar inainte ca sa mai scot ceva bani pentru noua masina. Un +500e acolo nu ar strica. M-a servit vitejeste si e momentul sa se odihneasca.

Leave a Reply