Finlanda va renunța până în anul 2020 la toate materiile școlare

Finlanda, câtă civilizație. Nu știu dacă România va ajunge vreodată la aceste standarde ale țărilor nordice, cred că nici peste 1000 de ani nu vom reuși să ajungem din urmă așa ceva. Finlanda este recunoscută în lume pentru reformele pe care le-a impus de-a lungul timpului atât în câmpul muncii, cât și în sistemul de învățământ. Ei bine, despre sistemul de învățământ vom discuta și noi în cele ce urmează pentru că Finlanda a mai aruncat o bombă: până în anul 2020, în această țară elevii de peste 16 ani nu vor mai învăța la școală după materii. Astfel, pentru aceștia nu vor mai exista ore de fizică, de matematică, de chimie la care să fie nevoiți să se ducă, cu toate că nu sunt pasionați.

Finlanda face un pas uriaș după părerea mea la nivel de reformă educațională pentru că în locul materiilor specifice, elevii vor studia cazuri din viața de zi cu zi. De exemplu, cei pasionați de istorie vor putea studia foarte bine în grupuri, cel de-Al Doilea Război Mondial. Astfel, elevii vor putea să învețe exact ce doresc și să se orienteze pe viitor spre niște facultăți cu care să fie mult mai compatibili. În momentul în care aceștia vor termina liceul, vor știi exact ce le place și ce nu, ce doresc să studieze mai departe în viață. Se va evita astfel mersul la o facultate care se dovedește ulterior a fi o alegere proastă.

Jos pălăria pentru Finlanda, regret că nu vom ajunge și noi la aceleași standarde în ceea ce privește mentalitatea. Noi încă ne luptăm cu sistemul de învățământ la comuniștilor, de care sincer să fiu nu cred că vom scăpa în următorii 15 ani.

Leave a Reply