Fobia de sex shop

Nu stiu daca in Severin exista un astfel de magazin. Eu nu am vazut asa ceva la noi. In Bucuresti sau in orasele mari exista magazine fizice. Pornind pe firul mentalitatii poporului roman, vesnic si etern pudic, online-ul a devenit un mediu mult mai propice pentru dezvoltarea acestui gen de magazine. E reteta perfecta, nu te vede nimeni cand iti ridici marfa, cand te uiti dupa ea prin magazin, totul este confidential si la locul lui.

Nemtii ne dau clasa. Olandezii la fel. Nu inteleg cum ei au putut sa deprinda o mentalitate atat de deschisa, iar noi ne-am pricopsit cu frica asta de a spune ce gandim, de a face ce ne place. Mereu ne e frica de ce zice vecinul, sau ruda, sau prietenii sau oamenii de pe strada. Ne-am aruncat asa intr-un butoi cu rusine din care nu putem sa mai iesim se pare. Poate ca anii petrecuti in era Ceausista au o vina destul de mare asupra mentalitatii din ziua de aztazi, desi au trecut 25 de ani de la implementarea democratiei. A aparut o generatie care nu a avut de-aface cu Ceausescu, insa a avut de-aface cu parinti ce au trait atunci, au fost educati in acelasi stil.

Cred ca peste inca vreo 15 ani vom avea abia primele generatii rupte in totalitate de o era sumbra, plina cu idei ciudate si prost aplicate. Comunismul la baza nu a fost o idee proasta, dar a fost aplicat in cel mai prost mod cu putinta. Drept dovada, astazi ne este rusine sa intram intr-un sex shop delux, ne e frica sa spunem ce gandim, de parca raposatul ar guverna inca.

Peste cateva luni vom avea sansa sa schimbam ceva in tara asta. Cei care intr-adevar doresc sa schimbe, trebuie sa iasa la vot si sa aleaga ceva, numai sa aleaga. Sper la un viitor mai bun si mai sigur pentru noi toti, desi parca ultima scanteie de speranta s-a stins din sufletele multora. Poate doar niste vremuri extraordinar de bune sa fie capabile sa o reaprinda si sa faca din romani niste cetateni care au incetat sa umble cu capul plecat pe strada.

Leave a Reply