Fumul din tigara tatalui se simtea la 5 metri in spatele lui…

Mergeam agale in spatele lui, un tata cu doi copii in carucioare alaturi de nevasta. Cat sa aiba? El vreo 40, copii maxim 1 an si jumatate. One big fucking family. Problema este ca eu alergam in spatele lor cand dintr-o data m-a izbit puternic un fum inecacios de tigara. Cand trec prin dreptul lor observ faptul ca tatal fuma de zor. Si stateam si ma gandeam daca eu simteam fumul ala nenorocit de la 5 metri in spate si ma deranja, ce sa mai zic de cei doi copii micuti + nevasta?

Ei au impresia ca daca sunt in natura si fumeaza, nu se simte fumul la fel de pregnant ca acasa. Uite ca nu e asa. Nu stiu ce fel de tigari pufaia acolo, dar tare urat miroseau. Inteleg ca s-au obisnuit cu mirosul, insa macar sa se gandeasca cat de daunator poate sa fie pentru ei. Chiar daca suna a SF, fumatorii pasivi sunt in pericol. Ce inseamna fumatori pasivi? Adica cei care inhaleaza fumul de tigara venit din alta parte. Ca nu are aceeasi intensitate sau densitate, dar tot fum este si este destul de periculos. Nu e de gluma mai ales daca este vorba despre copiii micuti la mijloc.

S-a dat legea asta anti fumat care se va aplica de prin martie, insa este valabila doar pentru spatiile publice inchise. Asta inseamna ca in parcuri si prin paduri, o sa inhalam tot fum de tigara de la cei care au acest viciu. Nu avem ce face, trebuie sa incercam sa ii intelegem si pe ei, insa ma apuca damblaua cate-o data cand vad parinti care fac asemenea lucruri si isi expun copiii la pericole.

Leave a Reply