Fuse fuse si se duse. Ce se duse? Porcul…

Avem si noi un obicei de Craciun, si ala e de tot rahatul. In fiecare an apar discutii legate de porc, de modul in care este schingiuit si omorat pentru bunastarea noastra, ca sa facem noi burta plina. Din cate stiu eu, portul, carnea de porc este cea mai nesanatoasa din lume. Contine multe chimicale nocive pentru noi care ne pot cauza diverse boli pe termen mediu si lung. Incerc sa ma gandesc la carnea de pui sau cea de curcan ca sa fac o comparatie in ceea ce priveste calitatea diferitelor carnuri.

Desi nu este recomandata carnea de porc, noi o consumam in cantitati industriale mai ales de Craciun, cand avem traditia barbara specificata mai sus, respectiv taierea porcului. Chiar daca porcii se cresc mai mult de traditie, asta nu-i face mai putin nesanatosi. Nu se mai cresc din cauza beneficiilor intrucat azi te costa mai mult sa cresti un porc de cat sa il cumperi sub diverse forme din magazine. Unii spera ca vor avea carne mai sanatoasa de cat cea din magazin, altii isi ocupa timpul la tara cu ceva activitate. Pai ce sa faca toata ziua daca nu se duc sa dea mancare la porci?

Dar gata si cu porcii, weekendul trecut oamenii au inceput sa il taie. Sa aiba timp sa il transeze si sa il puna la adapost in congelator pentru zilele urmatoare cand vor fi nevoiti sa prepare masa bogata de Craciun. O saptamana ne mai desparte de marea sarbatoare si masa bogata are nevoie de timp pentru a putea fi preparata. Consumati porcul cu atentie, nu va ingramaditi la sorici si nici la slanina. Abuzurile sunt contraindicate din toate punctele de vedere.

Leave a Reply