Garsoniera nu-i facuta pentru mai mult de o persoana

Nu stiu cum pot unii sa traiasca 4 intr-o garsoniera, chiar nu inteleg. Adica pot sa inteleg faptul ca acea camera este tot ce isi pot permite, dar nu imi imaginez cum reusesc sa convietuiasca acolo in bune conditii pana la adanci batraneti.

Am observat faptul ca oamenii care petrec foarte mult timp unul in ceafa altuia se cearta destul de des si reusesc sa isi faca viata un calvar reciproc. Fiecare persoana are nevoie de intimitate, asta e clar iar intr-o camera nu prea vad ce intimitate poti sa ai mai ales daca esti alaturi de inca o persoana cel putin.

Garsoniera este proiectata pentru o singura persoana si spun asta pentru ca traiesc in asa ceva. Noaptea pur si simplu cand usile si ferestrele sunt inchise nu mai ramane pic de aer pentru mai mult de o persoana, de-asta spuneam cum dumnezeului este posibil sa doarma 4 oameni in acel spatiu? Chiar nu ai cum fizic, efectiv, sa insiri 4 paturi intr-o garsoniera, doar daca le pui unul peste altul claie peste gramada.

Din pacate, daca oamenii atata isi permit atata isi cumpara. S-au dus vremurile in care statul iti dadea casa. Astazi daca vrei sa ai un acoperis deasupra capului trebuie sa iti sacrifici cel putin 10 ani din viata, 20.000 de euro cat costa un apartament cu doua camere nu se fac peste noapte mai ales in situatia in care salariul minim pe economie in Romania nu-ti permite nici macar sa traiesti, ce sa mai zic de pus bani de-o parte sau de rate pe la banci?

 

One Response

  1. Dragos December 13, 2015

Leave a Reply