Gaz pe datorie

Deja am o problema cu datoriile si datornicii. Incep sa urasc oamenii care ia bani imprumut si nu ii mai aduc inapoi. Eu niciodata nu am procedat asa… daca nu am avut m-am limitat la ce mi-a trebuit, exceptand situatiile urgente cand pur si simplu imprumutatul a fost singura solutie.

Am deschis aceasta paranteza pentru a introduce mai bine ideea in subiectul de a lua ceva pe datorie… am oameni aici la munca, oameni care vin si alimenteaza pe datorie ca se duca cu masina la munca. Eu nu inteleg 2 lucruri: 1. De ce trebuie sa te duci cu masina la munca daca lucrezi in oras? Scade burta daca mergi pe jos, putoareo? Si 2. De ce trebuie sa faci datorie in loc sa te limitezi la ce ai? Eu stiu un lucru, daca nu am bani ma duc pe jos sau rog un amic sa vina sa ma duca unde am treaba. Niciodata nu mi-a placut sa depind de altii sau sa fiu dator altora mai ales din motive de-astea de nimic.

Ei bine, acuma vine partea interesanta. Sunt destul de multi cei care nu vin sa mai aduca banii. Ori trebuie sa dai o gramada de telefoane ca sa ii convingi sa vina sa ii audca, ori trebuie sa te duci tu personal sa ii iei de la individ, ori nu ii mai vezi niciodata. Ultima varianta se intampla cel mai des, fapt pentru care m-am jurat sa nu mai imprumut niciodata nimic. Oamenii sunt prea de cacat ca sa mai merite ajutati. Am un taximetrist care are 10 lei sa imi aduca de 3 luni de zile… ce sa mai zic?

2 Comments

  1. Nautilus June 16, 2014
    • Alecu June 16, 2014

Leave a Reply