Ghimpele Linux

De mai bine de 10 ani ma ocup cu reparat calculatoare si tot ce spune despre linux este ca nu il inteleg. Mi se pare acel sistem de operare pe care gratuitatea a reusit sa il faca inutilizabil in anumite circumstante.

Mereu am militat pentru soft gratuit pentru ca in Romania abia iti permiti sa iti cumperi de mancare o luna de zile din salariile de mizerie pe care le avem, dapai sa ne mai permitem luxul sa mai cumparam si alte lucruri precum lincente de windows si asa mai departe.

Am avut cateva tangente cu linuxul si am incercat sa ii descopar folosul. Pentru userul de acasa nu ii vad mare intrebuintare. Incompatibilitatea cu driverele, lipsa programelor compatibile cu care utilizatorii de windows au fost obisnuiti ani de zile, lipsa suportului pentru jocuri te indeparteaza din start de linux. Recent am inteles ca s-a lansat Steam pentru linux asa ca se intrevede o oarecare speranta.

Parerea mea este ca sistemul este slab conceput din punct de vedere al experientei de utilizare al userului. Nu ai instructiuni despre cum sa faci anumite chestii iar linia de comanda te lasa rece in lipsa instructionilor. Totul se instaleaza anapoda in linux si apar erori peste erori acolo unde nu te astepti, erori pe care nu le poti corecta mereu suportul fiind inexistent pe google.  Mereu apar probleme cu cele mai stupide drivere si stai ore intregi pana sa rezolvi. E foarte sub dezvoltat din punctul meu de vedere pentru home useri si nici nu cred ca se va face ceva in aceasta privinta.

No Responses

Leave a Reply