Gica din Ploiesti

In urma cu 2 ani Gica se muta cu serviciul in Ploiesti. Orasul e frumos si mult mai civilizat fata de Severin si de multe ori am avut si eu ocazia sa ma mut acolo insa am spus pas. Regret ca nu am facut-o, insa toate la timpul lor. Cred ca drumul vietii e stabilit in clipa in care te nasti iar daca pe moment nu se intampla exact ce iti doresti trebuie sa ai rabdare caci o data si o data lucrurile isi vor urma cursul normal.

Gica lucra pe buldozer si firma avea ceva lucrari in zona Ploiestiului asa ca 6 luni a fost mutat acolo cu tot cu familie. Firma la care lucra i-a dat aceasta posibilitate si sotia sa,  pentru ca nu lucra in acel moment nicaieri, s-a putut duce. Salariul era unul foarte bun asa ca nu au stat pe ganduri. Au cautat chirii Ploiesti si culmea au gasit mai ieftine ca in Severin. Inca un motiv pentru care cred ca orasul asta incepe sa fie locul de bastina al nesimtirii si al bataii de joc. Toate sunt ridicol de scumpe aici.

Au trecut 2 ani de atunci. Lucrurile au mers bine si Gica a inceput sa caute apartamente de vanzare la Marshall Imobiliare. Gasise unul destul de frumos insa pana la urma s-a interesat de ceva case lemn in Ploiesti si comparand cu pretul unui apartament a ajuns la concluzia ca o casa e mult mai indicata. Acelasi lucru i-am spus si eu dupa 25 de ani de stat la bloc cu vecini care mai de care mai ciudati si mai imposibili. Nimic nu se compara cu casa pe pamant unde nu te bate nimeni la cap, unde poti sa faci ce vrei fara sa dai explicatii nimanui, unde densitatea vecinilor e destul de redusa, nu ca la bloc, 50 de vecini pe scara… sunt 50 de oameni! Care mai de care mai ciudati si mai cu mofturi si nazuri.

Leave a Reply