Google Maps permite masurarea distantei

Am observat ca de curand, cei de la Google au introdus o noua functie pentru Maps. Mai exact poti sa masori distanta desenand niste linii prin oras ori pe oriunde exista strazi, si nu numai. Mi se pare o idee extraordinar de buna pentru ca este singura metoda prin care poti afla exact orice distanta de pe glob.

Bine, nu este ceva precis, la milimetru cum ar crede altii, insa iti faci treaba destul de bine cu aceasta unealta. Ca sa o activezi, trebuie sa dai click pe harta intr-un punct anume de unde doresti sa incepi masuratoarea, click dreapta. Nu ai treaba cu alte meniuri in afara de cat click dreapta.

Din meniul respectiv alegi measure distance apoi incepi sa trasezi din puncte traseul care te intereseaza. Cand ai terminat de masurat si ai aflat ce te interesa, pur si simplu dai click dreapta din nou si alegi clear measurement. Asta-i tot, nu e nimic complicat si sunt niste operatiuni destul de simple.

Sincer sa fiu, nu stiu daca este de mult implementata aceasta functie minunata, insa am aflat de ea de curand. Probabil cei care folosesc Google Maps mai desi au aflat de ea dinainte. Nu am cautat pe net sa vad exact cand a fost introdusa posibilitatea de a masura distanta folosind unealta Google.

La ce m-a ajutat pe mine aceasta unealta noua de la Google? Pai in primul rand am aflat si eu distantele pe care le parcurg zilnic pe jos. Pur si simplu refac traseul pe care plec atunci cand am nevoie de ceva din oras. Apoi, de cand mi s-a defectat alternatorul, nu-mi mai merge kilometrajul in bord si reusesc astfel sa imi dau seama ce distanta am parcurs ziua respectiva si pentru ce distanta mai am curent in baterie.

Leave a Reply