Gradina din vis

Cu totii visam la coltul nostru de rai. Acel colt din casa sau din curte sau din gradina in care ne simtim cu adevarat linistiti si fericiti. Cea mai mare realizare a unui om in viata este familia si casa. O data ce aceste doua task-uri sunt indeplinite nu ramane decat sa te bucuri de viata in adevaratul sens al cuvantului si sa intretii lucrurile obtinute pana in acel moment.

Fiecare om are personalitatea lui, fiecare om este diferit. Idealurile mele vor fi intotdeauna diferite de ale tale. Poate pentru unii nu e asa prioritara familia, poate e cariera. Poate nici cariera nu este, ci casa. Pentru mine cel putin ordinea este destul de clara. In primul rand trebuie sa ai o casa unde sa locuiesti. Degeaba ai familie daca te chinui ca un homeless prin chirie si alte treburi. Dupa ce ai unde sa stai poti sa iti intemeiezi o familie, le poti oferi un acoperis de-asupra capului.

O sa imi cumpar o casa neaparat. Nu stiu cand insa se va intampla. Si cand spun casa ma refer la constructia pe orizontala, nu la apartament. Sunt satul de apartament ca de mere acre, sunt satul de vecini zgomotosi si nesimtiti care intotdeauna deranjeaza cu cate ceva. O sa imi cumpar o casa si o sa ma bucur de linistea oferita de aceasta.

O casa pentru mine inseamna o constructie care are maxim 3 camere, hai 4 cu indulgenta. Cu o curte mai mult decat generoasa care sa iti permita sa iti faci toate poftele. O gradina se impune indiferent de situatie. Sa iti cresti singur rosiile si castravetii, ceapa si toate cele. Mi-as dori o curte cu multa verdeata. Sa aiba sute de metri patrati de gazon si pomi fructiferi. Sa fie atat de mare incat sa fiu nevoit sa cumpar cateva masini de tuns iarba, sa am o cabanuta pline cu scule de gradina pe care sa le folosesc ori de cate ori am nevoie. Asa sunt eu, imi place sa am lucrul meu fara sa fiu nevoit sa cer imprumut de la nimeni. Cel mai aiurea lucru mi se pare sa cer imprumut.

Vise avem cu totii, mai mari sau mai mici, important e sa ni le indeplinim cat mai rapid cu putinta. Visul meu cel mai mare este sa am o casa cu o astfel de curte. Sa am acolo coltul meu de liniste, pe un leagan de gradina pe care sa dorm in noptile toride de vara. Sa am ce munci in fiecare zi si sa vad roadele, sa se vada mana omului cum lucreaza si cum face lucruri frumoase. Parca si vad trandafiri rosii pe langa potecute, lalele si in spate de tot un mic iaz artificial. Deja incepe sa semene cu un colt de rai.

Leave a Reply