Greseli in utilizarea huselor de anvelope

Dupa ce ai curatat masina pana in cel mai mic detaliu, ai dat jos anvelopele de vara (sau de iarna) si te gandesti cum sa le protejezi mai bine, pana la urmatorul sezon. Iti cumperi repede un set de huse de anvelope, astepti pana cauciucurile se usuca complet si gata! Insa efortul si riscurile tale nu s-au terminat aici ! Pentru a preveni anumite deteriorari (atat ale acestor huse, dar si a anvelopelor) e bine sa tii cont de anumite sugestii. Multe dintre ele provin din experienta altor soferi, asa ca …e mai bine sa inveti de pe pielea altora decat pe propria piele, nu? Pentru un set nou de astfel de accesorii, viziteaza oferta de huse de anvelope la Selgros Galati.

 

– Neinchiderea corecta a acestor huse poate sa duca la scaparea rotilor pe jos. Nimeni nu ar avea de castigat in aceste situatii! Pentru a evita accidentele, verifica snurul, cureaua sau fermoarul. De asemenea fa reglajele necesare pentru manere.

– Husele de anvelope pot sa fie mai mult sau mai putin rezistente la frecare, in functie de materialele folosite. Evita astfel sa le tarasti pe jos, pe ciment, beton sau piatra. In schimb, ridica-le si aseaza-le in pozitia corecta, unul cate unul.

– Chiar daca sunt durabile, aceste seturi nu tin vesnic! Daca observi rupturi, fisuri, ia masuri din timp, evitand accidentarile.

– Evita plasarea lor langa surse de caldure (atat naturale cat si artificiale). Riscul e mare atat pentru respectivele huse de anvelope cat si pentru cauciucuri. Nu le aseza nici in lumina solara directa.

– Pentru a fi mai eficient atunci cand vine ziua in care trebuie sa montezi din nou anvelopele pe masina, alege sa notezi (sa inscriptionezi) pe fiecare husa in parte de unde provine.

– Felul in care le asezi trebuie de asemenea verificat, nu e recomandat ca intotdeauna sa le asezi vertical, dar nici orizontal; verifica indicatiile producatorilor de huse si tine cont de faptul ca orice cauciuc se poate deforma.

 

Pentru a-ti proteja corect anvelopele masinii, dar si pentru a-ti curata aceste componente, alege intotdeauna produse de calitate, omologate. Descopera la Selgros Galati seturi de huse de anvelope potrivite la numeroase dimensiuni si incearca sa evitit greselile din randurile urmatoare.

 

Selgros Galati

Produse alimentare si nealimentare

Bd. Galati nr. 1 C Galati, 800 654 , RO

Tel: 0236 305 000

Fax 0236 305 199

 

Leave a Reply