Grija pentru sanatate

E din ce in ce mai dificil sa avem grija de noi in anul 2014. Incerc sa imi aduc aminte cum erau vremurile atunci cand eram eu mic si mergeam in vacanta de vara la bunici la tara. Nu tin minte ca in acel sat sa fi fost vreodata cineva bolnav. Nu am vazut niciodata pe acolo un medic alergand catre un suferind, o salvare, ceva, orice…

Acum cand am crescut am realizat de ce. De ce oamenii de la tara nu se imbolnavesc asa des si asa grav ca noi, cei din orase. In primul rand, la tara ai posibilitatea sa cresti un porc, o gaina, o vaca. Sunt animale pe care le hranesti cu ce vrei tu. Ai ocazia sa le cresti natural, cu graul si porumbul si ovazul pe care il cultivi singur pe terenul tau. Fara pesticide si insecticide sau hormoni artificiali de crestere. Care era ideea? Ideea era ca oamenii nu se imbolnavesc atata timp cat mananca natural si stau departe de poluare, de mediile nocive. De-asta si batranii nostrii traiesc aproape 100 de ani, nu se sting din vreme ca noi, cei care ne chinuim sa ne cladim un viitor prin orase.

Ce cancer? Ce boli? Nu existau inainte sa apara atatea chimicale in alimentele comercializate prin magazine si prin piete. Plantele imbogatite din punct de vedere genetic au aparut peste tot desi sunt semnale ca Europa nu le-ar mai accepta. Unele tari din Uniune au interzis deja cultivarea lor. Nu exista boli atata timp cat mananci natural, fara chimicale.

Acelasi lucru as putea spune despre orice lucru produs astazi, inclusiv cosmetice, detergenti. Toate au fost imbunatatie cu fel de fel de chimicale capabile sa produca un dezechilibru organismului. Ok, si care ar fi solutia atunci? Pai simplu, sa cautam in magazine produsele ecologice, cele bio.

Putem avea incredere in cateva cosmetice bio Bioaleea de exemplu. Ai siguranta ca folosesti doar ce scrie pe cutie si doar lucruri care nu fac rau organismului. Astazi e destul de usor sa te imbolnavesti daca nu esti atent. Mai ales fetele sunt expuse acestui risc deoarece in disperarea lor de a arata cat mai bine, apeleaza la fel de fel de produse cosmetice periculoase pentru piele. Nu se prea grabesc ele sa citeasca eticheta sau sa se informeze inainte despre compozitie.

Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra pentru ca e foarte usor sa te imbolnavesti si foarte greu sa tratezi. S-au dus vremurile in care pe piata se gaseau numai lucruri naturale. Din pacate odata cu tehnologia au aparut si problemele din acest punct de vedere. Cu cat inaintam mai mult in timp, cu atat tehnologia pare a lucra in defavoarea noastra si de multe ori ne imbolnaveste fara ca noi sa stim macar.

Leave a Reply