Iar s-a dus cartusul HP

Priveam cu stupoare cum cartusul HP 21 pe care l-am cumparat anul trecut refuza sa mai functioneze. nu am scos de cat vreo suta de coli cu el, adunate mai putin de 12 luni. Evident, trecerea timpului si-a spus cuvantul asupra buretelui din interior. Am incercat sa il umplu cu tus si degeaba. Tigania romaneasca numita REFILL nu a functionat in cazul lui. E nevoie ca acel burete din interior sa fie destul de absorbant daca vrei sa tragi macar vreo 50 de pagini.

Incep sa devin din ce in ce mai scarbit de tehnologia asta numita inkjet… Cand iti e lumea mai draga se duce cartusul si nu poti face absolut nimic in aceasta privinta. Te uiti mirat la el si nu intelegi de ce nu functioneaza atata timp cat nu l-ai folosit… Cu aceste cartuse nu stii niciodata cum sa te comporti. Unii spun ca e bine sa scoti la imprimanta macar o pagina pe zi pentru a evita aceste cazuri in care se usuca buretele din pricina trecerii timpului.

Pe alta parte, daca il folosesti prea mult iar nu e bine… Se va defecta capul de printare din cartus si din nou te vezi nevoit sa cumperi altul. Oricum faci, nu e bine. Am zis ca urmatoarea achizitie de imprimanta, daca o sa existe, cu siguranta o sa fie o imprimanta laser. Tragi cu ea 2000 de coli si termini balciul. Cand se termina tonerul ori cumperi praf si reincarci cartusul, ori cumperi cartusul cu totul. Practic nu se compara cele doua tehnologii si daca as avea putere, cred ca as elimina de pe piata mondiala pacaleala asta cu multifunctionalele inkjet. Te bucuri pe o parte ca achizitionezi o imprimanta ieftina, iar pe alta parte pierzi o gramada de bani pe termen lung.

Leave a Reply