Iar s-au furat alegerile?

Pe mine mă disperă ăștia care pierd alegerile apoi în loc să accepte înfrângerea cu onoare și respect, încep să acuze pe cel care a câștigat că a furat. Mă fraților, dacă credeți că a furat, voi de ce nu ați supravegheat? Sau de ce nu veniți cu o dovadă concretă? Să luăm de exemplu recentele alegeri electorale ale vecinilor noștri de peste Prut. După cum știm cu toții, moldovenii au avut alegeri săptămâna trecută prin care și-au ales președintele. Ei bine, s-au terminat alegerile, s-au numărat voturile și Dodon a ieșit cu 10% peste Sandu.

Nici nu s-a uscat bine cerneala de pe buletinele de vot, cea pusă cu ștampila, că tabăra adversă a început cu acuzațiile. Întreb și eu așa ca fapt divers, ce rost are să îți mai consumi energia acum după alegeri? Sau în istoria aceasta a lumii moderne, în ce stat s-a rezolvat ceva cu aceste acuzații care niciodată nu pot fi dovedite? Dacă s-ar fi scos la iveală nereguli în timpul scrutinului aș mai fi zis dar întotdeauna la alegeri a fost pace și liniște, apoi după ce s-au numărat voturile au început acuzațiile.

Și repet, cei care acuză, ce așteaptă să se întâmple? Să vină cineva din cer și să ordone reluarea scrutinului? În baza a ce mai exact? Veniți fraților cu dovezi concrete în timpul alegerilor, nu așa aiurea-n tramvai. Mi se pare o copilărie din partea celor care acuză că s-au furat alegerile mai ales că nu se vine cu nici măcar o dovadă. A, că X a votat de 2 ori sau Y de 3 ori. Două cazuri la o țară întreagă. Asta este problema? Cred că e ceva specific Europei de Est…

Leave a Reply