Idealul nostru in viata: masina

Romanii sunt destul de ciudati, sau prosti… Am observat in cei 26 de ani de cand traiesc pe aceste meleaguri ca romanii au o boala cu masina. Sa fie cat mai mare si mai scumpa, chiar daca tipul care detine o asemenea masina sta in chirie sau cu parintii intr-o garsoniera. Pai nu am vazut noi cazuri de oameni care aveau masini de 50 de mii de euro si stateau cu mamica? Idealul nostru in viata este masina, nu familia, nu casa… Si aceasta aiureala se intampla din cauza prejudecatilor. Altfel te vede lumea cand cobori dintr-o masina de 50 de mii, nu? Cui ii pasa unde stai tu si cu ce te ocupi? Niciodata nu o sa ajungi la discutii de genul “…si stai singur sau cu parintii?” … Toti judeca dupa ceea ce vad. Asta suntem, tara in care haina face omul.

Dar oare e ceva gresit sa ai in viata ca ideal o masina atata timp cat tu nu ai casa? Poate ca nu, societatea in care traim necesita adaptare. Daca reusim sa ne adaptam ei ne va fi bine, dovada ca cei care traiesc intr-un asemenea mod nu sunt deranjati catusi de putin de faptul ca nu au un acoperis deasupra capului. Din contra, de cele mai multe ori sunt niste intretinuti, aroganti fara prea multa carte.

Fiecare vede idealul in viata intr-o forma diferita, insa important este sa nu pierdem imagina de ansamblu. Per total cred ca in final drumul normal este casa, familia si la urma de tot masina scumpa. Atata timp cat te duce din A in B la fel de bine ca una ieftina, nici nu ar trebui sa se puna in discutie “pretul”, insa in fine, Romania este tara saracilor bogati sau bogatilor saraci, cum vreti sa o numiti.

Leave a Reply