Ideea moderna de business

Ce inseamna un business adevarat in Romania? Ideea de business in Romania este putin inteleasa anapoda de romani. Probabil anii de comunism in care nu au avut voie sa inteleaga ce trebuie isi spun cuvantul. In ziua de azi, e destul de greu sa mai faci diferenta intre un business legal si o teapa. Cert este ca, total invers demersurilor normale, o afacere buna nu iti aduce atat de multi bani in Romania precum una cladita pe evaziune fiscala si pe tepe.

Statul roman incurajeaza tepele, furturile si afacerile cladite pe ilegalitate pentru ca pune in spatele antreprenorului prea multe taxe si impozite, astfel incat profitul sau se dimineauza considerabil daca respecta legea. Nu vom face referire astazi la aceste afaceri ilegale, ci la modul corect si cinstit de a-ti creste propria afacere si de a-ti maximiza profiturile.

Adevaratul business este acela in care patronii se lupta pentru clienti. Desi suna ciudat pentru unii, afacerile corecte se bazeaza pe clienti reali. Exista diverse metode prin care te poti lupta pentru clienti, incepand cu preturile mici si terminand cu politicile de fidelizare, care corespund epocii moderne in care traim.

Cum poti lega clientul de tine? Aceasta legatura se numeste fidelizare si comertul funtioneaza pe principiul revenirii clientului la tine dupa ce a cumparat o data. Cele mai mari magazine din lume sunt acelea care sunt capabile sa aiba niste politici de fidelizare moderne, bazate pe carduri si pe discount-uri semnificative pentru cei ce revin.

Orice magazin isi poate fideliza clientii daca investeste putin in tehnologie. Tot ce au de facut antreprenorii este sa cumpere un cititor de carduri si un encoder precum acesta de pe printcard.ro si cu siguranta clientii prin intermediul acestor carduri vor fii legati de magazinul cu pricina pentru o buna bucata de vreme. Se poate face publicitate sau fidelizare si prin alte metode precum flyere sau suporturi de hartie, insa studiile demonstreaz ca 90% din cei care primesc astfel de hartii le arunca in maxim 2 ore la gunoi. Cardurile de plastic au alta aliura.

Din pacate, patronii romani nu prea investesc in tehnologie… Apoi, se mira ca magazinele lor pierd clienti importanti in detrimentul hipermarketurilor. In momentul de fata in Romania nu mai exista castig cinstit fara investitie si trebuie sa constientizam cu totii acest lucru. Stiu ca toata lumea doreste profit, doreste bani, insa daca nu suntem dispusi sa investim in tehnologie moderna nu vom face altceva de cat sa ne ingropam singuri afacerea.

Leave a Reply