Iliescu la puscarie

Putin timp ne mai desparte de verdictul pe care magistratii il vor lua in dosarul mineriadelor in care de data aceasta, inculpat este si autorul principal, adica Ion Iliescu. Asa frumos le multumea minerilor pentru cruzimea facuta si pentru oamenii ucisi cu ciomagul, ca-ti venea sa il iei la palme prin televizor. Bine, lucrurile s-au intamplat in urma cu 25 de ani si nu cred ca se mai astepta cineva ca Ililescu sa fie tras la raspundere. Intr-o tara normala, niciodata nu-i prea tarziu. Trebuie sa fie dreptate, indiferent ce implica aceasta. Daca Iliescu este vinovat si este, sa intre la puscarie chiar daca are nu stiu cati ani are.

Toata lumea se intreaba de ce pana acum nu s-a rezolvat nimic cu Iliescu. Speculatii sunt multe, una dintre ele chiar aceea a varstei. Stiti ca daca cineva trece de o anumita varsta, primeste alte conditii de detentie, poate sa scape de tot de inchisoare. Pana la urma asta e interesul lui Iliescu, sa traga de timp si sa nu intre in puscarie. Pana la urma, justitia trebuie sa isi faca datoria si intr-o tara corupta ca a noastra nimeni nu se mai asteapta la dreptate din partea judecatorilor. In puscarie se sta pentru putin si cam atat. Cei care fac adevaratele crime impotriva cetatenilor acestei tari stau linistiti prin arest la domiciliu.

Daca Iliescu trebuie sa plateasca, de ce tocmai acum? Bai fratilor au trecut 25 de ani de atunci. 25 de ani, voi va dati seama despre ce discutam? A trecut un sfert de secol ma… Si nu s-a rezolvat acel dosar, a fost nevoie sa se redeschida… Pai ce au asteptat ma? Sa moara toti martorii? Sa se degradeze tusul de pe documente sau ce naiba? Ca nu pot sa inteleg de ce intr-o tara se poate astepta dreptatea si 30 de ani. E strigator la cer.

Leave a Reply