Imblanzirea fiarei

Cu asumarea riscului de a fi considerat nebun, as putea sa afirm faptul ca fiara nu este alta de cat propria imagine. Imaginea conteaza din ce in ce mai mult in ziua de azi si trebuie sa fim destul de atenti cum ne aranjam, cum ne imbracam, tundem, machiem si asa mai departe. Traim intr-o societate mai ahtiata ca nicicand dupa frumos si imagine, asa ca trebuie sa ne conformam si sa luam masuri pentru a reusi sa stam in centrul nebuniei.

Desi nu-mi place sa recunosc, traim in tara in care haina face omul. Mentalitatea in Romania inca nu s-a schimbat si e tare departe de a se schimba in mai bine. Avem atatea prejudecati si gandim atat de sumar, incat am ajuns sa marginalizam pe cei care sunt altfel. Gandim in functie de bani, de imbracaminte, in functie de masini si case. Banii nu sunt totul si cred ca ar trebui sa realizam treaba asta pana nu e prea tarziu. Astazi daca iesi din casa nearanjat risti sa fii marginalizat si ridiculizat de niste oameni care din pacate nu se gandesc ca poate nu ai bani sa te aranjezi, sa fii in randul lor.

Cum putem sa avem totusi o imagine curata fara bani?

In primul rand, curatenia trebuie sa fie litera de lege. Apoi, hainele trebuie sa fie calcate. Desi multi sar peste acest aspect, calcatul hainelor este foarte important. Nu ai nevoie de cat de un fier de calcat de pe Philips.ro si cam atat, eventual chef de munca si sa fii dornic sa arati impecabil. Hainele calcate dau senzatia de curat, de ingrijit, de business chiar. E drept, nu toti avem bani sa cumparam cele mai frumoase haine, insa un fier de calcat cred ca ne permitem cu totii, mai ales daca mai gasim si unul la oferta pe net.

Ca sa fiu sincer, eu nu imi mai calcasem hainele de ani buni. Era o operatiune in plus pe care o consideram fara noima. Asta pana am vazut diferenta de imagine pe care ti-o poate da un tricou sau o camasa calcata. Trebuie sa incercam sa avem grija de noi si de imaginea noastra cat se poate ma bine, mai ales atuni cand nu costa mai nimic. Traim intr-o tara cu oameni plini de prejudecati si avem nevoie de o imagine impecabila.

Leave a Reply