Importanta serviciilor medicale de calitate

In Romania, putem discuta oricand despre sistemul sanitar de stat si la orice ora putem sa ajungem la concluzia ca e foarte defectuos din punct de vedere al calitatii. Cauzele sunt destul de simple si lesne de inteles: salariile foarte mici imping medicii sa plece in strainatate, iar cei care raman totusi in tara sunt corupti si se pricep la medicina cum ma pricep eu la fizica cuantica. Cazurile de malpraxis vuiesc pe la televiziuni in fiecare zi, iar asta imi aduce aminte de un amic al unui var de-al meu, ce a intrat la facultatea de medicina din Bucuresti cu media de bac de 5.50. Pai va iesi un un medic de nota 10 un tip care pana la varsta de 18 ani nu a realizat ca trebuie sa invete carte? Mi-e greu sa cred asa ceva.

Singura solutie este orientarea catre mediul privat, catre spitalele private. In spitalele private din Romania exista medici buni, pentru ca salariile sunt aproape la fel ca cele din strainatate, va dati seama ca in acest caz si pregatirea lor este zdravana in materie de medicina. La privat nu angajeaza nimeni incompetenti, va asigur. Medicina muncii are nevoie si ea de calitate, asa ca va recomand sa mergeti mereu la privat in cazul in care aveti nevoie de asemenea servcii. Mai multe detalii puteti afla aici sa pe bizmedica.ro.

Cred ca orice patron isi doreste sa aiba niste angajati cat mai sanatosi, iar din an in an dupa cum stiti, se innoiesc fisele medicale. Se recomanda ca aceste fise sa fie facute asa cum trebuie, cum scrie la carte. Stiu ca in Romania se merge pe medicina muncii facuta pe sub mana, insa trebuie sa ne aliniem si noi candva la mentalitatea occidentala. Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra mai ales atunci cand suntem activi in campul muncii. Serviciile de sanatate private sunt singurele capabile sa ne ofere calitatea si siguranta diagnosticelor corecte. Nu uitati de analizele medicale. Acestea trebuie facute tot in mediul privat pentru a evita suspiciunile legate de corectitudine. Pai nu am avut noi stiri la TV cu oameni care s-au dus cu Fanta in loc de urina la laboratorul de analize medicale si au iesit perfect sanatosi? Aveti grija de voi si de sanatatea voastra si apeati numai la servicii medicale de calitate. Sanatatea nu are pret.

Leave a Reply