Importanta unui loc de munca

Este cert faptul ca anii pe care ii traim nu mai seamana cu nimic din ce se traia pe vremea lui Ceausescu. S-a evaporat siguranta traiului decent iar statul nu mai are grija de nimeni si de nimic. Statul are grija sa impuna noi taxe si legi aberante, care sa aduca si mai multa saracie printre noi. Eu unul, la 25 de ani, imi e greu sa vad viitor si siguranta intr-o tara ca Romania, unde joburile sunt putine, prost platite si de multe ori neserioase.

Tinerii care traiesc in partea de Sud Vest a tarii se confrunta cu cea mai mare problema. Somajul. Rata somajului in judetul Mehedinti este mult mai mare ca in alte judete si nimeni nu face nimic pentru a combate aceasta nenorocire. Parca din adins se vrea saracirea populatiei, pentru a controla mai usor si pentru a oferi niste salarii mult mai mici ca in alte parti.

Solutia este una simpla. Noi nu avem puterea de a schimba lucrurile pentru ca nu suntem uniti. Poporul Roman niciodata nu a fost unit in vremuri grele, asa ca nu va fi nici acum. Trebuie sa plecam in alte parti, unde oamenii sunt mai seriosi si mai buni. Am prieteni care au inceput sa caute locuri de munca in Petrosani chiar, desi e un oras mult mai micut ca Severinul. Altii cauta joburi in Baia Mare sau alte orase mari. Pavel, un fost coleg de-al meu de liceu a gasit cateva locuri de munca in Otopeni si in cateva zile era deja in Bucuresti.

Tot stau si ma intreb ce se va intampla cu orasul acesta daca toti pleaca. Oare chiar nimanui nu pare sa ii pese? Sper sa nu ajunga orasul precum un sat de tara din care toti tinerii au plecat catre orase, ramanand in casele batrane de chirpici doar batranii. Stau si ma gandesc ce se va intampla cu tara asta daca toti tinerii pleaca mai devreme sau mai tarziu. Nu inteleg celor de la putere cum de nu le pasa. Mie chiar imi pare rau cand aud ca a mai plecat cineva dincolo. E solutia cea mai buna pentru cei care doresc sa isi construiasca un viitor sigur. Ar trebui incercat sa se faca ceva pentru ca acesti tineri, sa aiba tot ce le trebuie aici, in tara lor.

Leave a Reply