In aceasta unitate nu se primeste bacsis

Mare atentie, aceste afise au inceput sa impanzeasca mai toate magazinele din orase. Patronii speriati peste masura de un ANAF tot mai pus pe harta si pe ridicol, au decis sa impuna angajatilor sa dea restul pana la ultimul ban. Daca ai de primit rest 3 bani, 3 bani sa primesti. De ce au impus aceasta regula patronii? Pentru a nu mai fi nevoiti sa mai modifice casa de marcat pentru bonurile la bacsis. La fiecare client care lasa 1 ban ar trebui sa i se elibereze un bon fiscal pe care sa scrie bacsis si suma de 1 ban. Pai nu-i daraua cat oacaua, nu? Mai scumpa rola termica de cat restul lasat de client.

Prin aceste anunturi, patronii scapa de grija ciubucului pe care angajatii trebuie sa il declare si merg mai departe in tara absurdului. Observ faptul ca pe masura ce avansam ca si societate devenim tot mai legati de corectitudinea aceasta impusa in mod gresit. E bine si cu eradicarea evaziunii, e bine si cu respectarea legii, insa in limitele bunului simt si al normalului. Nu mi se pare ok sa stresezi atatia comercianti cu ciubucul lui peste prajit… Majoritatea comerciantilor de cartier si a gogoseriilor abia rezista de pe o zi pe alta, nu au nevoie de bete in roate din partea statului.

Am ajuns la concluzia ca in ziua de azi nu mai merita sa iti infiintezi o firma. Dupa ce ca platesi 50% din munca ta catre stat drept impozite si taxe diverse, te mai streseaza si ANAF-ul cu ridicolele ei cerinte. Sunt de acord, daca iti infintezi o afacere te angajezi sa platesti si darile la stat, birurile mai bine zis, dar las-o frate moarta cu controalele astea tampite si cu amenzile date pentru cativa lei gasiti in plus sau in minus…

Leave a Reply