In ce situatie as da 3700 lei pentru un Samsung Galaxy S7 Edge

Nu de mult a fost lansat cu surle si trambite marele Samsung Galaxy S7 Edge si Emag deja a inceput sa accepte precomenzi pentru acest telefon, care va costa atentie, nici mai mult nici mai putin de 3700 lei. da, 37 de milioane in bani vechi, adica daca lucrezi pe minimul pe economie, inseamna 4.7 salarii nete. In cazul in care nu mananci si nu bei de cat apa din Dunare 5 luni, aproape jumatate de an, iti poti permite sa cumperi un asemenea telefon despre care v-ati dat seama probabil inca din titlu ca nu am o idee destul de buna.

Mi se pare un telefon mult prea scump pe care il cumpara doar cei care nu muncesc pentru bani. Exista o categorie de persoane destul de mica ce castiga asemenea bani cinstit in Romania pentru ca potrivit statisticilor, jumatate din campul muncii sta pe acel minim  de 777 lei. deci, daca cineva il cumpara, e clar ca nu prea munceste sau daca munceste cine stie ce afaceri cu statul practica. Sa cumperi un telefon de 4000 de lei pe luna inseamna sa ai un salariu de cel putin 2000 de euro pe luna.

Cati dintre noi se pot lauda cu 2000 de euro/luna in Romania? In afara cei care se afla prin Bucuresti, Brasov, Timisoara, putini sunt. Bine, nu intelegeti ca in aceste orase salariile sunt de 2000 de euro pe luna pentru orice. Nici vorba, sunt doar o mana de oameni probabil dar sunt. Si atunci te intrebi de ce mucioasele de 12 – 13 ani au Samsung Galaxy S7 Edge? De unde au parintii bani? Habar nu am si nici nu vreau sa stiu, cert este ca in Romania nu ar trebui sub nici o forma sa existe cerinte pentru un asemenea telefon.

Leave a Reply