In Romania avem prea putin G+ si Twitter

In Romania avem prea putine retele de socializare care sa conteze inafara de Facebook si cred ca stiu si explicatia. Fara sa fiu rautacios, sunt de parere ca Facebook a evoluat atat de mult si Google + sau Twitter atat de putin din cauza faptului ca cele doua ramase in umbra nu sunt axate pe bafra si pe narcisism. Exista si utilizatori de G+ sau Twitter in Romania, insa sub nici o forma la nivelul Facebook.

Google+ nu va prinde niciodata in Romania pentru ca majoritatea romanilor au adrese pe Yahoo. Sa nu uitam ca Yahoo Messenger a dominat multi ani la rand mesageria instanta in aceasta tara. Foarte multi inca mai folosesc Yahoo Messenger si sincer sa fiu, este una dintre cele mai bune aplicatii de IM din lume la ora actuala, dupa Facebook Messenger. Asadar, cei care au avut cont de Yahoo Messenger in vreme in care Facebook nu exista (si cu totii am avut), au fost fortati sa faca si o adresa de mail pe Yahoo cu care au ramas apoi. Asta cerea contul de Yahoo Messenger, o adresa de mail Yahoo. Evident ca nimeni nu a mai schimbat adresa de mail de pe Yahoo pe G+ doar ca sa aiba cont pe G+ sau ca safoloseasca Gmail. Un procent impresionant din populatia Romaniei nici nu stie sa foloseasca acea adresa de mail de pe Yahoo…

Twitter nu va prinde niciodata in Romania pentru ca se bazeaza pe alt principiu. Nu este un loc in care pui o poza in care ti se vede curu si 20 de labagii se bat in comentarii care mai de care mai banale acolo… Nu, Twitter este o retea de socializare bazata pe vorbe si atat. Nici nu cred vreodata ca Twitter nu o prinda in Romania, cred ca nici peste 50 de ani daca o mai exista planeta pana atunci.

Leave a Reply