În secolul 21 lumea încă mai fură curent. La propriu

Zilele trecute am constatat că nu mai este curent pe casa scării. După câteva zile am aflat și explicația: cineva se legase la rețeaua de pe scară și consumase curent într-o lună de zile de vreo 15 milioane.

Nici n-a fost prea reținut omul… Da frate, în secolul 21, în vremurile în care Elon Musk trimite mașini în cosmos și rachete pe Marte, românii fură curent. De pe casa scării.

Incredibil cât de mici, cât de mărunți în gândire și în caracter pot să fie unii oameni. Mi-e scârbă de faptul că împart oxigenul cu asemenea cetățeni care din punctul meu de vedere nu ar merita neapărat băgați în pușcărie conform legilor (furtul de curent e tot furt), ar merita exilați undeva în pădure, unde să nu mai aibă vecini, să fie doar ei și copacii.

Să vadă cum e în sălbăticie deși la ce comportament au unii, ai zice că în sălbăticie au crescut o viață întreagă. Da, o întâmplare care ne trezește la realitate și care ne spune că noi, Severinul, a rămas tot în Epoca de Piatră. Aici nu o să existe niciodată evoluție pentru că oamenii nu doresc să se schimbe.

Ei vor să rămână aceiași găinari nenorociți care se bucură de parcă le-a fătat scroafa atunci când reușesc să pună mâna pe-un cui care nu le aparține. O mizerie de cartier, într-o mizerie de oraș, într-o mizerie de județ, într-o mizerie de țară. Și când mă gândesc că eu susțin această mizerie prin taxele și impozitele plătite anual către stat, chiar că îmi vine să vomit.

Leave a Reply