In Severin nu exista service care sa aiba elevator de patru coloane

In Severin, economia se duce pe rapa pe zi ce trece. Nu trebuie sa fii Einstein ca sa iti dai seama ca ceva rau se intampla cu orasul. Ma gandesc acum la miile de disponibilizati de la combinatul de apa grea. In prag de Paste au ramas pe drumuri si au si ei la randul lor familii de intretinut, rate de platit la banca. Severinul este orasul salariului minim pe economie. Orice domeniu ai alege, nu primesti mai mult de minim. Motiv pentru care strainii vin sa deschida fabrici in zona. De ce sa se duca la Timisoara sa faca acolo cand pot sa deschida in Mehedinti si sa ofere jumatate din salariile pe care ar trebui sa e ofere intr-un oras dezvoltat.

Cu toate acestea, in Severin exista multe masini, foarte multe as putea spune. Din 2008 incoace cred ca s-a triplat numarul acestora. Incepe sa semene cu evolutia calculatoarelor din casele oamenilor. Daca in 2003 era un calculator la 20 de familii, astazi sunt 25 de calculatoare la 20 de familii. La fel si cu masinile. Preturile mici au convins oamenii saraci sa cumpere masini. E dreptul lor de cetateni sa aibe o amarata de masina veche de 20 de ani, inscrisa la bulgari, in ciuda betelor in roate puse de propriul guvern.

Cand ai foarte multe masini in oras trebuie sa ai si service-uri multe. Culmea, ca sunt si service-uri, insa nu mica o sa va fie mirarea cand o sa va spun ca sunt la fel de dotate precum masinile care circula pe strada. Adica deloc… Masinile oamenilor saraci sunt reparate in service-uri depasite din punct de vedere tehnic. Nu exista in Severin un service auto care sa aiba macar un elevator de patru coloane. Vechile rampe scobite in podea fac legea oriunde te-ai duce. Primitivism.

Din pacate acestea sunt standardele vietii in judetul Mehedinti la ora actuala. Cand o sa se vrea mai mult din partea autoritatilor locale probabil or sa se mai faca si lucruri bune in zona, locuri de munca si prosperitate, ca asta ne dorim cu totii.

Leave a Reply