Încă nu am scăpat de mașinile reparate prin fața blocului

Mergeam ieri pe stradă și am văzut dintr-o dată în dreapta mea o mașină suspendată pe două buturi în fața unei scări de bloc, cu roțile din față date jos, la care se meșterea de zor ceva. Fraților, încă nu am scăpat de mașinile reparate prin fața blocului și nici nu vom săpa cred prea curând. De ce? Pentru că suntem români și vrem totul cât mai ieftin, pentru că ne credem mecanici deși 8 ore pe zi suntem zugravi și așa mai departe. Nu cred că vom evolua prea mult în acest sens.

Oamenii vor să rezolve cât mai simplu, cât mai repede și cât mai ieftin problemele de mecanică apărute la mașinile lor iar pentru acest lucru sunt dispuși să le ridice pe buturi în fața blocului chiar dacă sigla de Dacia 1310 s-a schimbat într-una de Volkswagen Passat.

Într-un fel nu-i condamn pe cei care fac aceste operațiuni în fața blocului pentru că eu unul nu prea mai am încredere în service-urile auto. Am dus la ei mașina și mi-a venit cu alternatorul defect, am dus la ei mașina și mi-au furat becurile de rezervă de prin trusă și așa mai departe. Aceste găinării te fac să stai departe de gândul că la service vei fi vreodată mulțumit.

Așa că, de cât să dai o grămadă de bani și să fii nemulțumit (că reparațiile prin service costă) mai bine te apuci tu și încet, eventual cu puțin ajutor de la un vecin mai specialist, rezolvi problema de unul singur. Atunci când combini motivele pentru care încă mai există mașini reparate în fața blocului realizezi cum spuneam mai sus, că nu va dispărea niciodată acest obicei din România…

Leave a Reply