Încă un BMW pe GPL… Că-i scumpă benzina…

BMW pe GPLCred că unii oameni ar trebui verificați la cap în momentul în care doresc să-și cumpere o mașină.  Cine să-i verifice? Păi producătorul autoturismului, chiar dacă discutăm despre second hand pentru că ce se petrece în România deja întrece orice limită.

Am lucrat în trecut ca operator GPL la o stație de alimentare cu asemenea carburant și atunci eram obișnuit să văd destul de multe mașini care au instalație GPL deși scopul lor cu care au plecat concret din fabrică era unul destul de precis: să consume mult și să-ți ofer sute de cai putere.

Ei bine, în România se pare că lucrurile nu stau ca-n restul Europei, ca-n restul lumii. În România țăranul coborât din vârful muntelui se duce la adunat de prune prin Spania, face și el câteva mii de euro apoi vine înapoi în țară. Își cumpără un Bemveu că doar de marca asta a auzit, dar la scurt timp își dă seama de faptul că mașina consumă.

Cum fiind benzinară, nu poate să-i bage ulei de gătit cu 3 lei la ofertă, nici resturi de motorină de pe la vapoare/locomotivă, instalația GPL rămâne singura soluție plauzibilă. Mai face un efort  de vreo 2500 de lei și pune gaz pe BMW… Nu contează că se pierd sutele de cai putere și că se uzează motorul prematur, important este că țăranul coclit își permite să folosească mașina până mai prinde la anul 3 luni de Spania… Să mai culeagă o prună, o pară…

Hai bă că deja mi se face greață… Vomitam și când eram pe la stație, și acum când văd tot mai multe bemveuri pe gaz scoase la vânzare de niște sărăcii de oameni.

Leave a Reply