Incasare de weekend

Am azuit la televizor o veste cum ca pe la restaurantele, terasele, carciumile, bombele de pe litoral s-a incasat intr-un weekend din punct de vedere al eliberarii de bonuri fiscale cat intr-un intreg sezon. Cred ca va puteti da seama si singuri cat de mare este evaziunea fiscala in Romania. Intr-un fel, e bine ca se revine la putina normalitate si oamenii incep sa isi achite din taxe, pe alta parte insa ma gandesc ca un guvern precum Ponta nu va fi in stare sa gestioneze banetul provenit din eradicarea evaziunii fiscale. Daca stau sa ma gandesc mai bine, in Romania esti putin impins de la spate sa nu respecti legea, pentru ca daca achiti totul conform legii nu mai ramai cu absolut nimic. Tara are insa nevoie de bani pentru a functiona, si asa este un fel de cerc vicios din care nu prea se poate iesi.

Ca de obicei, se incepe cu rezolvarea problemelor de la picioare, nu de la cap. Sunt buni si banii audsi la buget de micii buticari, insa nu cred ca aici se afla problema saraciei Romaniei. Am auzit ca prin portul Constanta nu prea trece nici un inspector ANAF, in schimb, pe la chioscuri si carciumi iese numai circ de vreo luna de zile.

Normalitatea nu mai e de mult o stare generala in aceasta tara si spun asta cu mult amar. Cu totii ne dorim o tara in care lucrurile sa mearga de la sine ca si in Germania. Nemtii nu au treaba cu evaziunea fiscala pentru ca au alta mentalitate, au alt stil de a gandi si bineinteles, alta conducere a tarii. Asteptam si noi ca presedintele neamt sa faca miracolele pe care le promitea prin campanii, acea tara a lucrurlui bine facut. Deocamdata nu prea se vede nimic…

Leave a Reply