Incep sa apara locuri de munca noi

Ma uitam zilele trecute pe internet si nu stiu ce sa cred. Oare iesirea din iarna sa anunte mai multe locuri de munca pentru romani? In mod normal cam asa trebuie sa fie, stim cu totii ca pe timpul iernii practic se sisteaza orice angajare iar domeniul constructiilor este unul mort. Nu ai cum sa mai construiesti cand afara sunt -15 grade Celsius. Dar sa nu ne plafonam la acest domeniu doar, observ ca in orase precum Constanta au crescut numarul locurilor din toate domeniile, nu doar constructii. Priviti aici ca sa va faceti o idee. Sa fie oare un semn ca Romania incepe incet incet sa revina dupa acea perioada grea de recesiune?

La serviciu am avut cateva discutii cu niste muncitori din Oradea care erau in trecere, alimentau cu carburant si se intorceau acasa. Fusesera plecati cu serviciul in orase diverse, Oradea nu mai avea ce sa le dea de munca. Imi povesteau ca la acest inceput de an numarul locurilor de munca a inceput sa creasca si la ei acasa, asa ca se intorc. Cred ca nu exista om care sa nu-si doreasca sa munceasca in orasul in care a trait ani de zile. Aceasta indepartare de locurile natale si de familie apare din cauza unor disproportii in economia Romaniei la nivel local. Orasele slab industrializate imping oamenii catre plecare, si nimeni nu isi doreste asta.

Ca sa ma conving am intrat pe hipo.ro ca sa vad locurile de munca din Oradea. Intr-adevar, am fost placut surprins. Fata de zero, se vede o imbunatatire. Aceeasi situatie si la mine in Severin. Orasul incepe incet incet sa se dezmorteasca dupa o iarna ciudata, in care oamenii au avut de munca cat de cat. Poate ca si ieftinirea carburantilor a contribuit putin la relansarea economiilor locale, cine stie? Ma gandesc la toate posibiliatatile si ma bucur ca se intampla totusi ceva bun cu tara asta, tara din care nu vrem sa plecam, insa suntem fortati. Poate ca in urmatorii ani lucrurile se vor schimba destul de mult astfel incat sa nu mai fie nimeni nevoit sa plece nicaieri.

hipo

Leave a Reply