Incepe inghesuiala tipca Craciunului

Am fost acum 2 zile pe la Carrefour si parcarea era plina pana la refuz. Nici nu vreau sa ma gandesc unde au intrat atatia oameni… Probabil in zilele ce urmeaza or sa suplimenteze numarul de carucioare, altfel oamenii vor fi nevoiti sa vina cu sacosa de rafie la cumparaturi, sa poata sa care tonele de alimente.

In fiecare an se intampla acelasi lucru. In preajma sarbatorilor, vanzarile cresc de 10 ori. Oamenii cumpara orice si cumpara mult. Le trebuie, nu le trebuie, ei le baga in cos… E ocazia sa vedem acele carucioare pline ochi cu fel de fel de alimente, care se vor transforma in rahat in doar cateva zile. Asa suntem noi, romanii, cumparam ca spartii ca sa avem ce arunca la gunoi. Studiile arata ca aruncam 75% la gunoi alimentele pe care le cumparam de sarbatori. Cumparam prea mult si facem risipa.

Nu conteaza domne, masa de Craciun trebuie sa fie BOGATA. Ce conteaza ca din ianuarie nu mai avem bani nici de iaurt cu pita? Lasa sa cumparam acuma de toate si sa le aruncam in cateva zile la gunoi.

Leave a Reply