Încet încet, Dacia nu se va mai produce în România

Se pare că din 2017, Renault va muta linia de producție pentru Logan MCV în Maroc. Pentru a face chestia asta, compania este dispusă să investească și vreo 20 de milioane de euro. Cât de tare e asta? Încet încet, o să avem Dacia românească produsă 100% prin Maroc, nu? Nu știu frate, dar cei care au privatizat toate fabricile astea românești sunt niște idioți. Au și diplomă și trofeu de idioți și nu zic treaba asta din postura de marele patriot, ci din pricina faptului că se vor duce pe apa sâmbetei mii de locuri de muncă, niște locuri de muncă cu care oricum nu stăm deloc bine.

Cu alte cuvinte, străinii își fac bagajele și mută piesă cu piesă fabrica unde se produce Dacia noastră. Evident, se duc și ei unde e mai bine și nu cere nimeni parandărăt. Oricât de mult m-ar indigna vestea asta, dacă aș sta imparțial, i-aș înțelege pe francezi. De fapt aș înțelege pe toată lumea. Nu văd de ce ar vrea cineva să rămână să facă afaceri în România? Ce motive ar putea să aibă atât timp cât nu are nici un beneficiu? E clar că toți caută să se ducă unde e mai bine.

Eh, lasă că nu e prima dată când România o ia în brațe cu o fabrică de-asta. În ultimii 26 de ani toate au fost puse pe butuci, Dacia mai rămăsese în picioare și iată că francezii nu o vor dărâma să o ducă la fier vechi, ci o vor demonta să o ducă prin Maroc. Încep și ei cu linia pentru MCV, apoi treptat linia pentru Lonagul normal. Oricum Sandero și Lodgy se produc în Maroc deja așa că nu e prea mare mirarea, nu?

Leave a Reply