Industria alimentară de stradă din România are nevoie de o resetare

Pentru că țara asta a devenit un fel de țară a micului antreprenor, am ajuns să vedem câte un fast food la fiecare colț de stradă. Dacă nu e fast food este covrigărie, gogoșărie, etc. Problema este că de multe ori, mie ca și client îmi este aiurea să cumpăr ceva de la aceste chioșcuri iar motivele pentru care mă feresc sunt destul de multe. Am să le amintesc în cele ce urmează și nu, nu este vorba doar despre lipsa unui detergent industria alimentară.

Ce mă deranjează la industria alimentară de stradă contemporană

  • Majoritatea fetelor care sunt angajate să vândă în asemenea chioșcuri nu respectă condițiile de igienă minime. Nu poartă mănuși, bonete, etc. De ce? Pentru că nu vine nimeni să le controleze. Majoritatea au niște unghii de centimetri buni ceea ce iarăși nu este ok. Nici nu vreau să mă gândesc dacă sunt obișnuite sau nu să se spele pe mâini după ce se duc pe la toaletă. La cât de delăsătoare sunt unele, mai mult ca sigur cam uită.
  • Nu prea există soluții cu care să se asigure curățenia exemplară în incintă. Mă refer aici bineînțeles la acei detergenți profesionali pe care fiecare chioșc în care se vinde shaorma ar trebui să-i folosească pentru a asigura condiții de igienă optime. Asta e țara. De ce să cheltuie patronul o grămadă de bani pe o soluție profesională când se poate duce la hipermarket și lua la o zecime din preț o poșircă de detergent? Și așa nu vine nimeni să-l controleze, nu?

Astfel, sunt de părere că e nevoie de o resetare generală în această industrie alimentară de stradă. Toate aceste chioșcuri ce prestează servicii de alimentație publică au nevoie de o supraveghere foarte atentă astfel încât să nu mai existe pericole pentru clienți.  Din păcate în țara asta igiena nu este luată foarte în serios și vezi cel mai clar chestia asta când vine vorba despre detergenți și despre dezinfectanți. Păi se băgau în spitale dezinfectanți diluați, așa că doar nu-și imaginează cineva că într-un fast food se va apela vreodată la o soluție profesională, nu?

One Response

  1. Ionela August 11, 2017

Leave a Reply