Interesul in prima zi de munca

Angajatul nou pe care il am la statie se pare ca e putin reticent in ceea ce priveste jobul. Nu inteleg de unde atata dezinteres pentru prima zi de munca. Vii si stai cu mainile in san, nu intrebi nimic, vii ca la circ? Eu credeam ca in prima zi vii sa inveti ce si cum, insa se pare ca unii oameni nu gandesc asa. Poate isi mai da drumul pe parcurs, zilele ce urmeaza. Trebuie sa steie o saptamana cateva ore apoi vedem daca ramane sau nu definitiv.

Imi aduc aminte de primele mele joburi, de primele zile la munca. Angajatii care erau acolo isi faceau treaba nestingheriti, ca si cum eu nu as fi existat. Nu ma bagam in seama, nu ii bagam in seama. Stateam si observam atent ce se intampla, apoi treceam la treaba efectiva. Nu se poate sa te duci in prima zi doar sa te uiti, trebuie sa pui mana sa te obisnuiesti, sa prinzi cat mai multe detalii si moduri de lucru.

In principiu, ca sa angajezi pe cineva in Romania este foarte multa bataie de cap si aici nu ma refer la birocratie in special. Este vorba despre angajati in sine, oamenii carora vrei sa le dai de munca. In Severin, rata somajului atinge cote ridicole, motiv pentru care toata lumea ofera salariul minim pe economie. Patronii au de unde alege alti angajati si profita la maxim de treaba asta avand cerinte din ce in ce mai ridicole si mai absurde.

E dificil pentru toata lumea prima zi de munca, insa dupa cum spuneam, trebuie sa iti dai interesul sa inveti cat mai multe lucruri, sa arati celor care ti-au dat o sansa ca o meriti si ca vrei sa muncesti. Daca vii la munca si stai cu mainile in buzunare ca la stadion ca sa te uiti, nu cred ca exista viitor…

Leave a Reply