Intuitia

De multe ori am spus faptul ca atunci cand vine vorba de strainatate, romanii se pripesc si pleaca asa cu capul inainte fara sa judece. Povesteam intr-un articol precedent despre boala plecarii pe tir international a celor care nu au lucrat nici macar un an de zile pe cartea de munca la ei in tara.

Ieri am revazut o cunostiinta ce a plecat e tir in Austria. A lasat nevasta si copilul si a plecat sofer 2 pe 600 de euro lunar. Asa e cand te angajezi fara experienta, nu prea iei bani. Deci revenim… ieri l-am revazut pe tip si era destul de abatut. Nu reusise sa devina titular pe masina si statea tot cu 600 de euro pe luna…

Pai daca stai sa te gandesti mai bine, 600 de euro pe luna ii faci si aici in tara fara sa stai departe de familie. Asa e cand pleci pe tir fara sa te informezi despre firma la care te duci si fara sa ai habar de mediul respectiv, modul de lucru si asa mai departe.

Ce rezulta de aici? Timp pierdut, bani pierduti (din 600e cat sa mai trimiti acasa?), nervi si stres aiurea. Asa sunt romanii, superficiali si incapatanati.

Leave a Reply