Invatam din greseli sau nu?

Observ ca foarte multi nu sunt capabili sa invete din propriile greseli. Se spune ca in viata, pana nu dai cu capul nu te trezesti la realitate, insa credeam ca e suficient sa dai o data. Observ ca unii dau de 10 ori si nimic… Capul lor parca ar fi o minge de tenis ce suporta mii de lovituri. Gresesc de 5 ori si nimic, nu invata din greseli, continua in acelasi mod ca si pana acum…

Cred ca pana la urma asta face diferenta intre oamenii seriosi si cei care nu vor face niciodata nimic in viata. Viata presupune evolutie, nu sa bati pasul pe loc insistand cu aceleasi greseli elementare. Eu cel putin de fiecare data cand am gresit, am incercat sa vad unde e problema si pe viitor am tinut sa incerc pe cat posibil sa nu mai repet figura.

In mod normal, oamenii gresesc si de multe ori nu avem nici o putere. Tot ce putem face este sa mergem mai departe si sa incercam pe cat posibil sa gresim cat mai putin. Atentia si remedierea trebuie sa fie prioritatile noastre si cu siguranta ne vom transforma pe parcurs in niste oameni maturi, capabili sa repare cand si daca gresesc, destul de rar totusi.

Cei care refuza sa invete din greseli se vor trezi la un moment dat ca au 30 de ani – 40 de ani – 50 de ani si nu au facut nimic in viata. Au ramas la acelasi nivel la care erau in urma cu muult timp, cand au inceput sa gresasca si sa gresasca si sa gresasca din nou fara sa invete si fara sa remedieze. Stiu ca foarte multi or sa gaseasca destul de abstracta aceasta discutie, insa asa vad eu lucrurile. Ce? Trebuie sa fim toti la fel acuma?

Leave a Reply