Îți dai seama ce fel de prieteni ai când nu le mai dai bani împrumut

Îți dai seama ce fel de prieteni ai când nu le mai dai bani împrumut. O să vezi din start că telefonul tău nu are să mai sune… niciodată. Pe Facebook nimeni nu te va mai întreba de sănătate, nici măcar de ziua ta, atunci când obișnuiai să primești sute de mesaje de felicitare. Cam așa sunt românașii fraților, pe interes întotdeauna. Ei nu știu ce înseamnă să ajuți dacă nu ai nimic de câștigat, ei nu știu ce înseamnă aia prietenie necondiționată, ce-i aia prietenie din care să nu ai ceva de câștigat.

Nu știu de ce dar tinerele generații au fost parcă crescute în acest spirit, al lucrului făcut doar dacă au ceva de câștigat, ori de primit. Pară au fost de învățați de mici nu care cumva să nu miște un pai fără să fie plătiți. Cu alte cuvinte nimeni nu mai ajută pe nimeni dacă nu are ceva de câștigat. Apoi, cum să ai tu speranțe de prietenie necondiționată când tinerii sunt învățați încă de mici „să nu fie fraieri”, adică să nu facă niciodată o acțiune dacă nu primesc cea în schimb?

Păi fraților, prietenie asta înseamnă, să ajuți pe cineva FĂRĂ să primești nimic în schimb. O faci din suflet, o faci pentru că-ți place să vezi happy pe cel de lângă tine pe care-l numești prieten. Nu, prieten nu este cel de pe Facebook, acumulat în timp alături de alți 3000 de inși. Oamenii ăia sunt niște conturi virtuale și atât. Prieten este cel pe care-l suni la 3 dimineața și-ți răspunde cu „Ce s-a întâmplat? Cum pot să te ajut”, părerea mea… Bine, în ziua de azi dacă suni pe cineva la ora aia ai toate șansele să fii înjurat, însă doar în gând pentru că de răspuns la telefon, slabe șanse.

Leave a Reply