Iti place ceaiul Matcha? Iata ce ai nevoie ca sa il prepari

Ceaiul Matcha este originar din Japonia si exista foarte multi oameni care il consuma si in Romania.  Cred ca are legatura si cu modul de preparare, ce seamana aproape a un ritual tainic. Ai nevoie de o gama intreaga de accesorii pentru ceaiul Matcha daca doresti sa il savurezi iar in cele ce urmeaza o sa le trecem si noi in revista. Stati pe aproape si poate reusesc sa va conving sa incercati si voi acest ceai.

4 accesorii necesare pentru ceaiul Matcha

  1. Bol Matcha – in care veti amesteca si bea ceaiul propriu-zis
  2. Matura Matcha – acea ustensila cu care veti amesteca ceaiul
  3. Suport matura Matcha – foarte util intrucat evitati deteriorarea maturii
  4. Lingura Matcha – o lingura speciala folosita pentru acest ceai, cu masura .

Dupa cum puteti vedea, nu aveti nevoie de multe lucruri si nu sunt nici foarte scumpe. Pasionatii de ceaiuri cu siguranta vor gasi resursele financiare pentru a reusi sa prepare ceaiul Matcha in stilul specific japonezilor si sa se bucure astfel nu doar de gustul incredibil, ci si de o traditie pe care o imbratiseaza de fiecare data cand vine ora ceaiului.

Nu avem noi o ora a ceaiului precum englezii, insa traim intr-o tara in care se bea destul de mult ceai. Daca ceaiul Matcha nu este atat de cunoscut la noi in tara, asta nu inseamna ca nu se beau alte sortimente de ceai. Se consuma foarte mult ceai verde, dar si cel din plante mai mult sau mai putin medicinale precum sunatoare, musetel, tei, catina si asa mai departe.

Revenind putin la ceaiul Matcha, poate multi dintre voi o sa spuneti ca nu aveti nevoie de nimic pentru a-l prepara si ca nu are rost sa dati banii pe asemenea ustensile prezentate mai sus. Ei bine, evident ca il puteti prepara si cu lingurita asemenea oricarui ceai, insa discutam despre o traditie si un feeling special pe care il ai chiar dinainte de a consuma ceaiul Matcha. Eu de exemplu parca ma si vad in Japonia , servind acest ceai alaturi de niste doamne elegante, imbracate in celebrul lor port traditional.

Leave a Reply