Nu sunt de acord cu ideea asta „jos toată lumea”. Primar, guvern, tot…

 

De ceva vreme există în România o mentalitate de-asta de oameni prostănaci care vor o schimbare dar nu oferă alternativa. Adică mă, când vrei să schimbi ceva, vii și cu soluția. În ultimii ani oamenii sunt din ce în ce mai afectați de nivelul de trai, însă în afară de proteste și „jos toată lumea”, nu există. Nu există o soluție pentru problema asta de demitere și expulzare în deșert a tot ce înseamnă clasă politică românească. Da, toți sunt hoți, toți sunt bogați, toți mint, noi suntem săraci, jos cu ei.

Păi bine, jos cu ei dar ce pui înapoi? Vreți să renunțăm la politică? Și atunci cum se va conduce țara asta? Ne întoarcem în Evul Mediu când exista un rege ce dicta absolut tot? Păi să nu uităm că în toate țările actuale în care s-a păstrat monarhia, s-a păstrat doar ca simbol. De exemplu Împăratul Japoniei nu are nici o treabă cu condusul țării, este acolo din tradiție și respect doar. La fel și în Anglia, unde într-adevăr există mai multă influență dar țara nu este condusă 100% de Regină.

Mie îmi plac ideile constructive, nu ideea de a pune țara în anarhie sau într-o dezordine completă doar pentru că nu suntem mulțumiți de alegerile făcute de noi. Că noi suntem cei care am adus la putere prin vot și pe Băsescu, și pe Iliescu, și pe Iohanis și pe Piedone și pe toată lumea. Nu a fost nimeni pus cu forța președintele acestei țări. E o aiureală totală ce cer unii. Eu sunt genul de om ceva mai rațional, și eu sunt nemulțumit de clasa politică dar pot avea grijă de acest lucru la următoarele alegeri.

Și, dacă tot am scris mai sus cuvântul magic, rațiune, cred că atunci când strigi jos guvernul pentru un singur om din el care nu și-a făcut treaba, se cam duce naiba orice idee de rațiune și orice speranță pentru cei din jur că, tu, ca alegător, vei pricepe cu stă treaba, la modul serios, cu jos guvernu.

Leave a Reply