Jucariile de plus vandute pe tocmai si olx

Nu cred ca este prima data cand abordez acest subiect, insa nu inteleg cine ar putea sa faca asemenea lucru. Ma refer strict la jucariile folosite, nu la cele noi. Exista magazine si oameni care vand jucarii noi, insa astazi discutam doar despre cei care le vad sh. Nu imi imaginez alt scenariu decat vanzarea de jucarii pe care nu le mai folosesti, plusuri si chestii de genul.

Eu unul nu cred ca as putea sa vand niciodata jucariile pe tocmai sau olx. Ma leaga amintiri inca vii de ele si nu as putea niciodata sa renunt la ele. E drept, de folosit nu le mai folosesc, a cam trecut vremea cand aveam timp de ele, insa totusi, reprezinta o parte din mine. Cat de disperat dupa bani sa fii sa vinzi asemenea lucruri? Sau mai bine zis cat de insensibil sa fii? Unde sa fie sufletul plecat in vacanta? Pe planeta Marte probabil…

Mi se pare cea mai mare aiureala sa te apuci sa vinzi jucariile copilului in cazul in care esti parinte, sau sa iti vinzi propriile jucarii in cazul in care ai ajuns la o varsta la care nu le mai folosesti. Cred ca aceste anunturi nu fac altceva de cat sa confirme lipsa de sensibilitate a vremurilor pe care le traim. Se simte peste tot aceasta sensibilitate slabita parca de o saracie tot mai acuta. Cu cat suntem mai saraci cu atat devenim mai insensibili si mai rai. Ne inraim pe zi ce trece si ajungem la concluzia ca oamenii pur si simplu nu mai au suflet. Nu cred ca poti avea suflet din moment ce vinzi jucarii de care se leaga amintiri.

Evident, multi or sa zica “e bine ca se vand pe tocmai, in acest mod oamenii saraci le pot cumpara la pret mic si isi pot bucura copiii la randul lor”. Da, corect, nu contest faptul ca o jucarie fie ea si sh va aduce muuuulte zambete si multa fericire in sufletul unui copil. Contest doar lipsa de “suflet” a celor care le vand.

One Response

  1. Alex February 9, 2015

Leave a Reply