Jucariile a doua generatii diferite

Intotdeauna, cei care ies din copilarie si intra in perioada de maturizare au impresia ca generatia lor a trait mai simplu si mai frumos. Aceeasi senzatie o am si eu cand imi aduc aminte de copilarie. O nostalgie inedita ma cuprinde si imagini ce simbolizeaza amintiri imi vin in minte ca un amalgam de trairi, unele mai intense, altele mai sterse. Flashback!

Discutam recent cu bunicii. Ei spuneau ca au trait mai simplu si mai frumos decat parintii mei. Parintii mei la fel spun, ca noi suntem o generatie ciudata, pe care nu o pot intelege. Tehnologia a schimbat foarte mult perspectiva de gandire a celor care nu pot sa o inteleaga. La un moment dat, intr-un anumit punct al vietii noastre, tehnologia cu siguranta ne va depasi.

Astazi, jucariile s-au schimbat destul de mult. Majoritatea jocurilor se desfasoara prin intermediul calculatorului. E greu sa mai faci cadou cuiva papusile Monster High atunci cand are o tableta Apple sau un smartphone super performant. Lumea nu prea se mai uita dupa jucarii iefitne si intr-un fel e pacat. Nu am nimic impotriva tehnologiei si sunt de parere ca trebuie sa ne adaptam vremurilor pe care le traim, nu trebuie sa respingem noul, insa copiii ar trebui sa invete sa se joace si fara calculator. Colonistii din Catan mi se pare unul dintre cele mai frumoase jocuri pe care le-am vazut in ultima vreme. E lipsit de tot ceea ce inseamna tehnologie si reuseste sa iti puna mintea la contributie destul de serios. E greu de jucat pentru cei maturi ca mine, ce sa mai zic de cei mici? Insa, generatiile care vin din urma sunt mult mai inteligente si au nevoie de provocari pe masura. Este evolutie pana la urma si trebuie sa o acceptam.

Desi noi am fost obisnuiti sa ne jucam cu jucarii simple, parintii nostrii la fel, nu trebuie sa ne punem de-a doua atunci cand vine vorba de jucariile moderne. Intr-adevar, jocurile pe care le jucam noi cand eram mici mizau pe socializarea face 2 face 100%, nu pe internet si corespondenta la distanta, cum se intampla astazi.

Leave a Reply