Judetul Mehedinti, in topul prostiei

E vorba bineinteles despre examenul de Bacalauerat. Sesiunea de toamna tocmai s-a incheiat si a iesit o medie de promovabilitate pe judet de ~ 20 %. In prima sesiune, procentul a fost ceva mai mare, undeva la 40%.

Deci, sa recapitulam. In prima sesiune 60% sunt prosti de bubuie iar in cea de-a doua sesiune 80% din prosti sunt pamant de prosti. Deja dau in gropi de prosti ce sunt. Sau sa ii laudam pe cei 20% care s-au salvat in cateva luni? Sa fi dat desteptaciunea in ei asa peste noapte si au reusit sa invete in cateva luni ce nu a fost in stare in 4 ani?

Ei bine, iata concluzia mea. Tinerii romani nu sunt prosti, din contra, au sclipiri inteligente care lipsesc strainilor cu desavarsire. Cei care isi dau intersul cateva luni reusesc sa ia Bacul fara probleme. Intrebarea de ce nu isi dau toti interesul? E clar ca nu ai nevoie de 4 ani ca sa promovezi acele examene. Ce se intampla defapt?

Eu sunt de parere ca tara asta are o vina supra faptului. Nu ofera perspectiva si viitor. Tinerii, inclusiv eu, nu ne vedem un viitor aici, intr-o tara care nu ne ofera nimic, doar ne ia. Cred ca majoritatea de-asta nu sunt motivati sa ia examenul, se gandesc ca si cu el si fara el tot un cacat vor face in tara asta. Si nu-i contrazic.

Leave a Reply