Kitsch

KitschCred că suntem campioni mondiali la Kitsch. Ce este Kitsch? Kitsch este un lucru de prost gust, de obicei un obiect, un mod de amenajare, etc. Suntem campioni mondiali la Kitsch pentru că suntem o națiune de oameni prost educați.

Bunul gust apare în momentul în care ai o anumită educație și un cult al frumosului. Păi dacă tu o viață întreagă asculți manele, doar nu o să te apuci acum să colorezi un apartament cu lavabilă albă. Nu, tu îl vei face mov, verde, orice altă culoare țigăească sau cocălărească.

Kitsch-ul este prezent ți în modul de a ne îmbrăca. Poți vedea pe stradă fete, fetițe care încă de la 11-12 ani se îmbracă în haine strâmte, cu anumite părți ale corpului la vedere încercând să posteze în femei fatale deși încă se mai joacă cu păpușile. Și băieții la fel, mai ales cu coafurile.

Acum e la modă se pare părul lung ce se poate da dintr-o parte în alta. O altă mizerie copiată de micii kinderi fără personalitate precum maimuțele de la unul la celălalt. De fapt maimuțele cred că au mai multă personalitate de cât copiii din ziua de azi.

Unde mai avem Kitsch? În modul de a construi case: mari, fără nici un design, toate sunt niște dreptunghiuri mari și colorate precum curcubeul. La noi e și o problemă de la Primărie asta cu coloratul pentru că nu se intervine. Dacă eu fac o casă roșie, vecinul de lângă mine nu o face tot roșie, ci una verde sau galbenă, că așa îi place lui. Poți să te caci în gusturile omului? Nu prea…

În trafic de asemenea poți zări mult Kitsch prin intermediul acelor mașini „tunate” de niște țărani pârcăiți care dacă au stat o lună prin străinătate au senzația că au deprins bunul gust.

Leave a Reply