L-au saltat si pe Dan Diaconescu

Dupa ce a fost acuzat de santaj, Dan Diaconescu a fost condamnat la 5 ani si 6 luni de inchisoare cu executare fara sa mai poata ataca in instanta sentinta. Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat la 3 ani de inchisoare, insa Diaconescu a facut apel.

Procurorii par sa fi demonstrat faptul ca in 2009 Dan Diaconescu a amenintat pe Ion Mot pentru a-l determina sa scoata din buzunar suma de 200.000 de euro.astfel, primarul Ion Mot a trimis lui Doru Parv suma de 30.000 de euro apoi 42.000 de euro, bani ce in final par sa fi ajuns la Dan Diaconescu. Doru Parv era pe vremea aceea realizator la Otv si administrator la SC Kundalini SRL.

Procurorii il mai acuza de santaj si pentru niste fapte din 2005, cand Diaconescu a mai amenintat atat direct cat si prin intermediul lui Mitrus Ghezea pe omul de afaceri Paul Petru Tardea cerandu-i suma de 100.000 de euro, bani din care a primit efectiv numai 4500.

Ramane de vazut ce alti politicieni vor mai infunda puscariile anul acesta, cert este ca incep sa devina neincapatoare celulele penitenciarelor. Cand o sa ajungem si noi precum tarile nordice? Sa inchidem penitenciarele din lipsa de detinuti? Sper ca demersul acesta al justitiei, indifent cate semne de intrebare sunt asupra timpului in care acestea actioneaza, sa nu inceteze si sa ajunga dupa gratii toti cei care au facut faradelegi, toti cei care au furat din banii statului si au baga tara in datorii fara motiv.

Leave a Reply